prahovaonline.ro acte de stare civila digitale pentru locuitorii din campina valenii de munte urlati boldesti scaeni sinaia plopeni si azuga

Acte de stare civilă digitale pentru locuitorii din Câmpina, Vălenii de Munte, Urlați, Boldești-Scăeni, Sinaia, Plopeni și Azuga

Primăriile orașelor Câmpina, Vălenii de Munte, Urlați, Boldești-Scăeni, Sinaia, Plopeni și Azuga lansează un nou serviciu modern de emitere a actelor de stare civilă în format digital. Acest proiect inovator simplifică procesul de obținere a documentelor necesare, economisind timp și resurse atât pentru cetățeni, cât și pentru administrațiile locale.

Primarul orașului Câmpina, Alin Moldoveanu, a evidențiat importanța digitalizării serviciilor publice. „Digitalizarea actelor de stare civilă este un pas esențial către modernizarea administrației publice. Ne dorim să oferim cetățenilor noștri acces rapid și sigur la documentele necesare, direct din confortul casei lor”, a declarat acesta.

Proiectul vizează următoarele documente de stare civilă:

  1. Certificate de naștere – Cetățenii vor putea solicita și primi certificatele de naștere în format digital, eliminând necesitatea deplasării la ghișeu.
  2. Certificate de căsătorie – Documentele de căsătorie vor fi disponibile online, facilitând astfel accesul rapid și securizat.
  3. Certificate de deces – Procedura de obținere a certificatelor de deces va fi simplificată, reducând timpul de așteptare și minimizând necesitatea deplasărilor.

Accesul la aceste servicii digitale se va face printr-o platformă online securizată, dezvoltată special pentru acest proiect. Cetățenii vor putea depune cereri, verifica statusul solicitărilor și descărca actele emise direct din platformă.

În cadrul conferinței de presă dedicată lansării proiectului, oficialii locali au subliniat beneficiile aduse de acest demers, nu doar în ceea ce privește eficientizarea serviciilor publice, ci și protecția mediului prin reducerea consumului de hârtie. „Ne angajăm să oferim servicii publice de calitate, adaptate cerințelor moderne. Digitalizarea actelor de stare civilă este doar primul pas într-un plan mai amplu de modernizare”, a adăugat unul dintre oficiali.

Implementarea acestui proiect este rezultatul unei colaborări strânse între primării și partenerii tehnologici, care au asigurat dezvoltarea și securizarea platformei digitale.

Locuitorii din Câmpina, Vălenii de Munte, Urlați, Boldești-Scăeni, Sinaia, Plopeni și Azuga sunt invitați să utilizeze noua platformă și să ofere feedback pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite. Acest proiect reprezintă un pas important spre digitalizarea completă a serviciilor publice, aducând administrația locală mai aproape de cetățeni.

Invităm cetățenii să profite de acest nou serviciu digital și să-și exprime opiniile și sugestiile pentru a ne asigura că răspundem cât mai bine nevoilor comunității.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Găzduire web de încredere cu Hostico. Beneficiază de performanță și securitate maximă! Alege găzduirea web de aici!

Vezi Ofertele