prahovaonline.ro 1

Active Listening: Serviciul de Spionaj al Telefoanelor Mobile

Ascultarea Activă: Un Nou Hobby pentru Telefoanele Noastre Inteligente

Ei bine, se pare că telefoanele noastre nu sunt doar niște simple dispozitive pentru a suna sau a trimite mesaje. Nu, ele au acum un nou hobby: ascultarea activă a conversațiilor noastre. Da, ați auzit bine! Un serviciu numit „Active Listening” a fost adus la lumină, stârnind temeri privind violarea vieții private. Se pare că telefoanele noastre sunt mai interesate de bârfele noastre decât prietenii noștri.

Cum Funcționează Acest Serviciu de „Spionaj”?

Active Listening, probabil o minune a Inteligenței Artificiale, pretinde că poate asculta și identifica conversațiile pentru a furniza reclame personalizate. Imaginați-vă: vorbiți despre pizza și, bam!, o reclamă la pizza apare pe telefon. E ca și cum telefonul tău ar fi cel mai bun prieten care știe exact ce îți dorești.

Exemplul Dealerului de Mașini din Milano

Un dealer de mașini din Milano a demonstrat cum astfel de date pot fi folosite în beneficiul afacerilor. Probabil că telefoanele ascultă clienții vorbind despre mașini și apoi le arată reclame la exact modelul despre care visau. E ca și cum telefoanele ar citi gândurile, doar că fără partea magică.

Ce Spune Google?

În ciuda lipsei de claritate și a multor întrebări fără răspuns, Google s-a implicat în discuție, declarând că Android împiedică aplicațiile să colecteze audio atunci când nu sunt utilizate activ. Ei bine, asta ne liniștește… sau nu?

Concluzii

În concluzie, Active Listening pare să fie ultima modă în publicitate. Telefoanele noastre nu sunt doar simple dispozitive, ci și parteneri de bârfă care ne cunosc preferințele mai bine decât noi înșine. Următoarea dată când vorbiți la telefon, amintiți-vă: nu sunteți singuri!

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Cele mai bune oferte la prețuri reduse pe Temu. Profită acum de reducerile noastre exclusive! Descoperă oferte pe Temu!

Vezi Ofertele