prahovaonline.ro ajofm prahova ofera subventii pentru angajarea persoanelor din categorii dezavantajate

AJOFM Prahova Oferă Subvenții pentru Angajarea Persoanelor din Categorii Dezavantajate

Un Efort de Integrare pe Piața Muncii

AJOFM Prahova a anunțat acordarea de subvenții pentru angajatorii care încadrează în muncă persoane aparținând unor categorii dezavantajate sau cu acces dificil pe piața muncii. Această inițiativă reprezintă un pas important în sprijinirea integrării pe piața muncii a persoanelor care se confruntă cu diverse obstacole în găsirea unui loc de muncă.

Detalii despre Subvenții

Conform informațiilor transmise, AJOFM Prahova a procedat la plata tuturor sumelor restante pentru subvențiile cuvenite angajatorilor pentru lunile august, septembrie și octombrie 2023. În total, au fost realizate plăți pentru 499 de angajatori beneficiari de subvenții, care aveau în derulare convenții pentru un număr de 1.029 de șomeri încadrați în muncă, valoarea totală a plăților fiind de 5.715.301,20 lei.

Categorii Beneficiare

Banii sunt acordați angajatorilor în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, tinerilor de până la 29 de ani, persoanelor cu handicap, absolvenților, persoanelor care sunt unici întreținători de familie, și șomerilor de lungă durată.

Efort Financiar și Procesul de Aprobare

Subvenționarea tuturor cererilor aferente anului 2023 se va face pentru un număr de 1.640 de persoane, însemnând un efort financiar de 25.537.500 lei. După aprobarea cererilor aferente anului 2023, AJOFM Prahova va proceda la soluționarea cererilor de subvenționare a locurilor de muncă depuse pe parcursul anului 2024.

Concluzii: Un Pas Înainte pentru Incluziunea Socială

Această inițiativă subliniază angajamentul AJOFM Prahova de a sprijini integrarea pe piața muncii a persoanelor din categorii dezavantajate. Prin aceste subvenții, se creează oportunități de muncă și se contribuie la reducerea șomajului în rândul acestor grupuri vulnerabile.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Știri de interes general. Fii informat cu cele mai relevante știri ale momentului! Rămâi conectat la tot ce este important!

Citește Acum