prahovaonline.ro avertismentul anaf escrocii profita de introducerea obligatorie a sistemului e factura

Avertismentul ANAF: Escrocii Profită de Introducerea Obligatorie a Sistemului e-Factura

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un avertisment privind mesaje false care circulă online, referitoare la sistemul RO e-Factura, care va deveni obligatoriu de la 1 ianuarie. Autoritățile atrag atenția asupra posibilelor tentative de fraudă.

Detalii despre Mesajele False

ANAF atenționează contribuabilii despre o campanie de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care li se solicită „Fișele Client și Fișa Furnizor” pentru facturile emise și primite în luna curentă, pentru verificarea setărilor în sistemul eFactura. Aceste mesaje nu sunt transmise de ANAF și contribuabilii sunt sfătuiți să nu dea curs acestor solicitări.

Recomandări pentru Contribuabili

ANAF recomandă contribuabililor să nu deschidă aceste emailuri, să nu acceseze documentele anexate sau linkurile din conținut și să nu transmită bani către conturile menționate. Pentru o comunicare securizată cu instituția, contribuabilii sunt îndemnați să utilizeze Serviciul Spațiul Privat Virtual, oferit gratuit de ANAF.

Informații Adiționale

Contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF – 031.403.91.60. Este important ca aceștia să fie vigilenți și să verifice sursa oricăror solicitări care par să vină din partea ANAF.

Concluzie

Introducerea obligatorie a sistemului e-Factura reprezintă o oportunitate pentru escroci de a încerca să profite de pe urma confuziei sau neinformării contribuabililor. Prin urmare, este esențial ca aceștia să fie conștienți de aceste riscuri și să urmeze recomandările ANAF pentru a evita posibilele fraude.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Idei case și grădini pentru proiectele tale de vis. Realizează-ți visele cu cele mai bune sfaturi! Inspiră-te pentru proiectele tale!

Inspira-te Acum