prahovaonline.ro casele de langa salina slanic risca sa se prabuseasca craterele umplute cu argila compactata ca solutie provizorie

Casele de Lângă Salina Slănic Riscă Să Se Prăbușească: Craterele Umplute cu Argilă Compactată ca Soluție Provizorie

Locuitorii din Slănic se confruntă cu o situație critică, deoarece casele lor sunt amenințate de alunecările de teren. Craterele apărute în curțile proprietarilor afectați, cu dimensiuni de aproximativ 2,5 – 3 metri, au fost umplute recent cu argilă compactată, ca o soluție provizorie.

Relocarea Locuitorilor Afectați

Din cauza riscului crescut de prăbușire a locuințelor, locuitorii sunt nevoiți să se relocheze. Primăria a pus la dispoziție spații pentru aceștia, întrucât casele nu mai sunt sigure. Norica Hâncu, una dintre proprietarele afectate, descrie situația ca fiind „ca într-un film de groază”, cu pereți fisurați și structura de rezistență deteriorată.

Studiul Preliminar Geotehnic și Recomandările Specialiștilor

Un studiu preliminar geotehnic publicat pe site-ul Primăriei orașului Slănic indică probleme serioase de stabilitate a terenului, afectat de fenomene de tasare și prezența apei subterane. Recomandările specialiștilor includ umplerea craterelor cu argilă compactată și consolidarea terenului prin injecții cu lianți.

Măsuri de Urgență și Căutarea Soluțiilor de Lungă Durată

Echipe de muncitori au lucrat în zonă pentru a umple craterele, conform recomandărilor. În prezent, familiile sunt relocate și se caută soluții pentru stabilizarea locuințelor, astfel încât acestea să fie sigure pentru proprietari.

Concluzii: O Problemă Complexă și Urgentă

Situația din Slănic evidențiază necesitatea unor măsuri rapide și eficiente pentru a proteja locuitorii și proprietățile lor. Este vital ca autoritățile să acționeze prompt pentru a găsi soluții de lungă durată și a preveni astfel de incidente în viitor.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Informații utile despre turism și călătorii. Planifică-ți vacanța cu cele mai bune sfaturi și recomandări! Descoperă destinațiile!

Află Mai Multe