prahovaonline.ro castelul pelisor casa visurilor reginei maria si povestirile sale de amor

Castelul Pelișor: Casa Visurilor Reginei Maria și Povestirile Sale de Amor

Castelul Pelișor, situat în pitoreasca stațiune Sinaia, reprezintă o bijuterie arhitecturală și un simbol al romantismului regal din România. Construit între 1899 și 1902 la cererea regelui Carol I, castelul a fost destinat să devină reședința de vară a principilor moștenitori Ferdinand și Maria. Deși inițial un refugiu regal, Pelișor a devenit mult mai mult decât atât, devenind locul unde Regina Maria și-a trăit cele mai intense momente de iubire și pasiune.

Castelul Pelișor este o splendidă expresie a stilului Art Nouveau, reflectând gusturile și preferințele artistice ale Reginei Maria, cunoscută pentru talentul său în design interior. Fiecare colț al castelului poartă amprenta personalității sale, de la mobilierul lucrat cu migală până la decorațiunile de inspirație celtică și orientală.

Casa Visurilor Reginei Maria

Regina Maria a fost o personalitate complexă și carismatică, recunoscută pentru frumusețea, inteligența și creativitatea sa. Castelul Pelișor a fost mai mult decât o simplă reședință pentru ea; a fost un sanctuar unde a putut să-și exprime liber spiritul artistic și să-și trăiască emoțiile. Camera de Aur, de exemplu, decorată cu frunze de ciulini și cruci celtice, este una dintre cele mai impresionante camere din castel, simbolizând legătura profundă a reginei cu rădăcinile sale scoțiene.

Poveștile de Amor ale Reginei Maria

Regina Maria, născută prințesă a Marii Britanii, a fost căsătorită cu prințul Ferdinand al României în 1893. Deși căsătoria lor a fost una aranjată, Maria și Ferdinand au dezvoltat în timp o relație respectuoasă și afectuoasă. Totuși, inima reginei a fost marcată și de câteva povești de iubire care au stârnit controverse și au alimentat legende.

Una dintre cele mai notabile legături a fost cu Waldorf Astor, un influent politician britanic. Se spune că Maria și Astor au avut o relație pasională în timpul șederilor sale în Anglia. De asemenea, regina a fost apropiată de Barbu Știrbey, un prinț român și consilier de încredere, cu care se presupune că a avut o relație de lungă durată. Această legătură a fost mult discutată de contemporani și a rămas un subiect fascinant pentru istorici și biografi.

Regina Maria a fost, de asemenea, admirată de artistul român Arthur Verona, despre care se spune că i-ar fi dedicat mai multe lucrări. Poveștile de dragoste ale reginei sunt învăluite în mister și romantism, adăugând un farmec aparte istoriei Castelului Pelișor.

Astăzi, Castelul Pelișor este deschis publicului, oferind vizitatorilor ocazia de a păși în lumea fascinantă a Reginei Maria. Fiecare cameră, fiecare detaliu arhitectural, păstrează vie amintirea unei perioade de glorie și romantism din istoria României. Vizitatorii pot explora nu doar frumusețea artistică a castelului, ci și poveștile de iubire care au marcat viața unei regine.

Castelul Pelișor nu este doar un monument istoric, ci și o mărturie a pasiunii și visurilor Reginei Maria, rămânând o destinație de neratat pentru cei care doresc să descopere o parte esențială a patrimoniului cultural românesc.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Informații utile pentru casă și grădină. Transforma-ți spațiul cu sfaturi profesionale! Inspiră-te din cele mai bune soluții!

Află Mai Multe