prahovaonline.ro cauza surparii strazii din slanic accumularea apei sub carosabil

Cauza Surpării Străzii din Slănic: Accumularea Apei Sub Carosabil

Strada 23 August din Slănic, Prahova, s-a surpat, creând un crater adânc de doi metri, cauzând evacuarea a 58 de persoane din zona afectată. După aproape trei săptămâni de la incident, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Prahova a anunțat că evacuații se pot întoarce la casele lor.

Cauza Incidentului

Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a declarat că principala cauză a surpării străzii a fost acumularea apei sub carosabil, provenită din diverse surse, care a erodat solul de dedesubt. Nu au fost implicate cauze precum cutremurele sau infiltrațiile din lacurile saline din zonă.

Măsuri și Monitorizare

Autoritățile au luat măsuri imediate pentru stabilizarea solului și continuă să monitorizeze zona afectată. S-au efectuat foraje de adâncime pentru a evalua riscul altor sufoziuni și se vor instala sisteme de monitorizare automată pentru a avertiza în timp real în cazul unor noi fenomene de instabilitate.

Concluzie

Incidentul din Slănic evidențiază importanța monitorizării constante a infrastructurii rutiere și necesitatea implementării unor soluții durabile pentru prevenirea unor astfel de situații.

Distribuiți acest articol și lăsați comentarii pentru a ne spune ce părere aveți despre acest incident și măsurile luate!

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Știri din surse sigure și verificate. Rămâi informat cu cele mai de încredere știri! Află cele mai relevante informații!

Citește Acum