prahovaonline.ro controale la rafinariile din ploiesti dupa mirosurile intense

Controale la Rafinăriile din Ploiești după Mirosurile Intense

Garda de Mediu Prahova a declanșat controale la cele trei rafinării din Ploiești, după ce locuitorii au raportat un miros înțepător și greu de suportat în mai multe cartiere ale orașului. Aceasta este o problemă cronică, cu sute de reclamații anuale legate de mirosul de gaz sau sulf, pentru care rafinăriile au fost ocazional amendate.

Detalii ale Controalelor

  • Rafinăriile Vizate: Petrotel Lukoil, Rompetrol Vega, și Petrobrazi operată de OMV Petrom.
  • Motivul: Mirosul puternic resimțit în oraș, descris adesea ca „disconfort olfactiv”.
  • Istoric: Autoritățile au efectuat campanii de monitorizare a calității aerului, fără a găsi creșteri atipice ale concentrațiilor de hidrogen sulfurat și amoniac.

Reacția Autorităților

Prefectura Prahova a subliniat importanța monitorizării constante și informării publicului despre calitatea aerului. Concluziile preliminare indică faptul că, deși există creșteri punctuale ale unor indicatori de poluare, valorile nu depășesc limitele legale.

Concluzie

Acțiunile Gărzii de Mediu și campaniile de monitorizare sunt esențiale pentru protejarea sănătății publice și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Ploiești.

Distribuiți acest articol și lăsați comentarii pentru a ne spune ce părere aveți despre acest subiect important!

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Ultimele știri, actualizate non-stop. Rămâi la curent cu tot ce este nou și important! Vizitează-ne și află cele mai recente știri!

Citește Acum