prahovaonline.ro cum sa faci upgrade de la windows home la pro

Cum să faci upgrade de la Windows Home la Pro

Dacă ai achiziționat un PC nou cu Windows 11 Home preinstalat, s-ar putea să te simți limitat de această ediție. Ediția Home, deși suficientă pentru utilizatorii obișnuiți, nu include funcții esențiale pentru lucrul avansat. În trecut, puteai folosi o cheie de produs veche de la Windows 7 Pro, Windows 7 Ultimate sau Windows 8/8.1 Pro pentru a activa un upgrade sau o instalare curată de la Windows 10 Home la Windows 10 Pro, economisind astfel taxa de upgrade. Din păcate, Microsoft a închis această breșă în septembrie 2023, când a încheiat programul său gratuit de upgrade la Windows 10.

Procesul de Upgrade

Pentru a face upgrade de la ediția Home la Pro în zilele noastre, ai nevoie de o cheie de produs pentru Windows 10/11 Pro. Dacă ai o copie retail de Windows 10 Pro folosită anterior pe un PC care acum este retras, poți să o reutilizezi liber. Alternativ, poți căuta o copie cu discount online, dar fii conștient de riscurile asociate cu software-ul de pe „piața gri”.

Dacă preferi să eviți complet cheia de produs, poți plăti Microsoft 99 de dolari pentru un upgrade direct din Microsoft Store. Totuși, această licență este legată de computerul pe care faci upgrade-ul și nu poate fi transferată pe un alt dispozitiv.

După ce folosești cheia de produs o singură dată pentru a face upgrade de la Windows 10/11 Home, licența digitală Windows 10/11 Pro este atașată hardware-ului specific pe care l-ai actualizat. Această licență digitală îți permite să reinstalezi și să activezi ediția Pro pe acel hardware oricând, fără a avea nevoie de o cheie de produs.

Scenarii de Upgrade și Reinstalare

  • Upgrade pe un PC nou: Dacă ai cumpărat un PC nou cu Windows 11 Home instalat de OEM, procesul de upgrade durează doar câteva minute. În Windows 11, începe prin a merge la Setări > Sistem > Activare și introdu cheia de produs pentru Windows 10 Pro sau Windows 11 Pro.
  • Reinstalare curată a Windows 10 sau Windows 11 Pro: După ce ai efectuat cu succes un upgrade de la Home la Pro, poți să păstrezi cheia de produs. Upgrade-ul tău este acum o licență digitală, atașată hardware-ului tău unic. Dacă efectuezi o reinstalare a Windows, serverele de activare Microsoft vor recunoaște și vor activa automat Windows.

Restaurarea Upgrade-ului la Pro după o Reinstalare

Dacă ai un sistem care include licențe digitale atât pentru edițiile Home cât și Pro, s-ar putea să restaurezi din greșeală ediția originală Home. În acest caz, nu căuta cheia de produs folosită pentru upgrade. În schimb, folosește cheia de produs generică a Microsoft pentru a forța upgrade-ul.

Întrebări Frecvente

  • Diferența dintre Windows Home și Pro: Securitatea sistemelor de operare rămâne cea mai mare diferență între programele Windows Home și Pro, cu versiunea Pro fiind alegerea mai sigură pentru securizarea și protejarea informațiilor tale.
  • Am nevoie de Windows 11 Pro?: Depinde de nevoile tale. Dacă dorești opțiunea de a cripta toate fișierele de pe toate unitățile folosind BitLocker Drive Encryption sau dorești capacitatea de a amâna actualizările lunare, atunci ia în considerare trecerea la Pro.

Concluzie

Upgrade-ul de la Windows Home la Pro este un proces simplu și rapid, care îți poate oferi acces la funcții avansate necesare pentru un mediu de lucru mai securizat și mai eficient. Cu o cheie de produs validă sau prin achiziționarea directă din Microsoft Store, poți debloca funcții suplimentare care îmbunătățesc productivitatea și securitatea.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Cele mai bune oferte la prețuri reduse pe Temu. Profită acum de reducerile noastre exclusive! Descoperă oferte pe Temu!

Vezi Ofertele