prahovaonline.ro cum sa scapam de insecte in perioadele de super canicula din vara aceasta

Cum Să Scăpăm de Insecte în Perioadele de Super Caniculă din Vara Aceasta

Vara aceasta, caracterizată de temperaturi extrem de ridicate, poate aduce cu sine și o creștere a numărului de insecte. Acestea nu doar că pot fi deranjante, dar și potențial periculoase. Iată câteva metode eficiente pentru a ține insectele la distanță în perioadele de caniculă.

1. Utilizarea Repelentelor

 • Aplicarea repelentelor pe piele și haine este esențială pentru a evita mușcăturile. Alegeți produse care conțin DEET, picaridin sau ulei de eucalipt citronat. Acestea sunt eficiente împotriva țânțarilor, muștelor și altor insecte.

2. Montarea Plaselor de Insecte

 • Asigurați-vă că ferestrele și ușile sunt echipate cu plase de insecte de bună calitate. Plasele cu ochiuri fine sunt deosebit de eficiente împotriva insectelor mici care pot trece prin plasele obișnuite.

3. Evitarea Apei Stagnante

 • Țânțarii se reproduc în ape stagnante, așa că este important să eliminați orice sursă de apă din jurul casei. Goliți vasele cu apă de ploaie, schimbați frecvent apa din vasele pentru animale de companie și asigurați o bună drenare a grădinii.

4. Folosirea Ventilatoarelor și Aparatelor de Aer Condiționat

 • Insectele sunt descurajate de curenții de aer, așa că utilizarea ventilatoarelor și aparatelor de aer condiționat poate reduce prezența acestora în interiorul casei.

5. Instalarea Capcanelor pentru Insecte

 • Capcanele electrice sau bazate pe CO2 sunt foarte eficiente pentru a atrage și captura insectele. Acestea pot fi instalate în jurul locuinței pentru a reduce numărul de insecte din apropiere.

6. Utilizarea Plante și Uleiuri Esențiale

 • Anumite plante, precum lavanda, citronela, busuiocul și menta, pot ajuta la ținerea insectelor la distanță. De asemenea, uleiurile esențiale de lavandă, eucalipt și citronela pot fi difuzate în aer sau aplicate pe piele pentru un efect repelent natural.

7. Îmbrăcăminte Adecvată

 • Purtați haine de culoare deschisă, cu mâneci lungi și pantaloni lungi, pentru a reduce expunerea pielii la mușcăturile de insecte. Materialele subțiri, dar dense, sunt ideale pentru a preveni mușcăturile.

8. Menținerea Igienei în Jurul Locuinței

 • Asigurați-vă că grădina și curtea sunt curate și fără resturi organice care ar putea atrage insectele. Tăiați iarba regulat și eliminați orice frunze sau crengi căzute.

9. Consultarea Specialiștilor în Dezinsecție

 • Dacă problema insectelor devine insuportabilă, apelați la firme specializate în dezinsecție. Acestea pot aplica tratamente profesionale și pot oferi soluții eficiente pentru problemele de insecte.

Parerile Cetățenilor

Locuitorii din diverse cartiere ale Ploieștiului, precum Colonia de Locuințe CFR, Mitică Apostol, Dorobanțu, Bariera Unirii, Bariera București, Gara de Nord și Bereasca, au raportat invazii masive de insecte, afectându-le considerabil calitatea vieții:

 • „Este imposibil să stai afară seara. Țânțarii sunt peste tot, și copiii sunt cei mai afectați. Trebuie făcut ceva urgent.”
 • „Am încercat toate metodele, dar nimic nu pare să funcționeze. Plasele de țânțari nu sunt suficiente, și repelentele nu durează mult. Avem nevoie de o soluție pe termen lung.”
 • „Am pus capcane pentru țânțari și folosim ventilatoare, dar problema persistă. Sperăm ca autoritățile să ia măsuri mai serioase pentru a rezolva această situație.”

Prin adoptarea acestor măsuri, puteți reduce semnificativ disconfortul cauzat de insecte și vă puteți proteja eficient în timpul verii caniculare

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Noutăți și promoții din magazinele online. Descoperă cele mai bune oferte! Profită acum de reduceri și promoții!

Vezi Ofertele