prahovaonline.ro dezvoltarea industriei de aparare un obiectiv principal pentru mapn

Dezvoltarea Industriei de Apărare: Un Obiectiv Principal pentru MApN

În contextul geopolitic actual, marcat de tensiuni și provocări la adresa securității regionale și internaționale, Ministerul Apărării Naționale (MApN) din România și-a reafirmat angajamentul ferm față de consolidarea și dezvoltarea industriei naționale de apărare. Această direcție strategică a fost subliniată de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, în cadrul Reuniunii informale a miniștrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene, desfășurată la Bruxelles.

Contextul și Declarațiile Oficiale

Într-o perioadă în care sprijinul pentru Ucraina și consolidarea capacității de răspuns a UE în domeniul apărării sunt pe agenda discuțiilor la nivel european, România își exprimă poziția clară cu privire la necesitatea dezvoltării industriei de apărare. Ministrul Tîlvăr a evidențiat, în mod particular, importanța creșterii relevanței dimensiunii industriale a apărării, având în vedere evoluțiile din mediul de securitate.

Sprijinul pentru Ucraina și Securitatea în Marea Neagră

România își reiterează sprijinul necondiționat pentru Ucraina, pledând pentru continuarea asistenței UE într-o manieră care să asigure predictibilitate și stabilitate. În acest context, inițiative precum Centrul European de Instruire F-16 din România și inițiativa de contracarare a minelor din Marea Neagră sunt recunoscute ca elemente vitale în arhitectura de securitate europeană și a NATO.

Dezvoltarea Capacității de Producție în Domeniul Apărării

Ministrul Apărării a subliniat necesitatea dezvoltării capacității de producție în domeniul apărării, cu scopul de a crește reziliența și de a întări securitatea. A fost accentuată importanța dezvoltării unei baze industriale tehnologice și de apărare europene într-o manieră echilibrată geografic, cu un focus special pe noi linii de producție în Europa de Est.

Cooperarea cu NATO și Adaptarea la Inovația Tehnologică

Cooperarea cu NATO și valorificarea sinergiilor pentru reducerea dependențelor strategice și adaptarea bazei industriale la ritmul alert al inovației tehnologice au fost, de asemenea, puncte cheie menționate de ministrul Tîlvăr. Acesta a pledat pentru o abordare flexibilă în achizițiile de echipament, care să permită opțiunea de a achiziționa și din afara spațiului european, în funcție de cerințele operaționale.

Concluzii

Angajamentul României față de dezvoltarea industriei de apărare reflectă o viziune strategică pe termen lung, orientată către consolidarea securității naționale și regionale. Prin cooperare internațională și investiții în inovație și tehnologie, MApN își propune să contribuie la o Europă mai sigură și mai rezilientă în fața provocărilor actuale.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Găzduire web rapidă și sigură cu Namebox. Asigură-ți prezența online fără griji! Beneficiază de găzduire web performantă!

Vezi Ofertele