prahovaonline.ro fc petrolul ploiesti istorie si realizari

FC Petrolul Ploiești: Istorie și Realizări

FC Petrolul Ploiești, cunoscut inițial sub numele de Juventus București, a fost fondat în anul 1924 prin fuziunea echipelor Triumf și Romcomit. Inițial bazat în București, clubul s-a mutat la Ploiești în 1952, adoptând numele Petrolul Ploiești. În perioada interbelică, clubul a fost cunoscut pentru performanțele sale remarcabile, câștigând diverse titluri și competiții regionale.

Ultimele știri și informații despre FC Petrolul Ploiești

Performanțe Notabile

Palmares Petrolul

Competiții interne:
  •  Divizia A
  •  1930 (sub numele de Juventus Bucuresti)
    • 1958 CS Petrolul Ploiesti
    • 1959 CS Petrolul Ploiesti
    • 1966 CS Petrolul Ploiesti
  •  Cupa României
    • 1963 CS Petrolul Ploiesti (6-1 în finală cu Siderurgistul Galați)
    • 1995 FC Petrolul Ploiesti (1-1 și 5-3 după executarea loviturilor de departajare în finală cu Rapid București)
    • 2013 FC Petrolul Ploiesti (1-0 în finală cu CFR Cluj)
Cupele europene:
  • Cupa Campionilor Europeni
    • turul II (1958-1959)
    • turul I (1959-1960)
    • turul II (1966-1967)
  •   Cupa Cupelor
    • turul I (1963-1964)
    • turul III (1995-1996)
  • Cupa UEFA/Europa League
    • sferturi de finală (1962-1963)
    • turul II (1964-1965)
    • turul I (1967-1968)
    • turul II (1989-1990)
    • Play-Off (2013) – eliminati de Swansea (3-6 la general)

Rivalități și Suporteri

Petrolul Ploiești are o rivalitate istorică cu FC Rapid București, meciurile dintre cele două echipe fiind adesea intense și urmărite cu mare interes de fani. Clubul se bucură de un sprijin fervent din partea suporterilor săi, cunoscuți sub numele de „Lupii Galbeni” (The Yellow Wolves), care creează o atmosferă electrică în timpul meciurilor de acasă pe stadionul Ilie Oană, cu o capacitate de 15.000 de locuri.

Academia și Echipa de Femei

FC Petrolul Ploiești este dedicat dezvoltării tinerelor talente prin intermediul academiei sale, care formează și pregătește viitori jucători pentru echipa principală. De asemenea, clubul are o echipă de fotbal feminin, promovând astfel sportul și la nivelul femeilor.

Momente Cheie

  • Mutarea la Ploiești: În 1952, clubul s-a mutat oficial la Ploiești, unde a continuat să aibă succes și să-și construiască o nouă identitate și bază de suporteri.
  • Generația de Aur: Perioada de succes din anii 1950 și 1960 este cunoscută drept „Generația de Aur” a clubului, când Petrolul a câștigat trei titluri naționale sub conducerea antrenorului Ilie Oană.

Concluzie

FC Petrolul Ploiești este mai mult decât un club de fotbal; este un simbol al orașului Ploiești și al fotbalului românesc. Cu o istorie bogată, realizări impresionante și o bază de suporteri pasionată, Petrolul continuă să fie o forță de luat în seamă în fotbalul românesc.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Servicii complete pentru documentații de licitații. Obține cele mai bune rezultate cu echipa noastră de experți în domeniu!

Vezi Detalii