prahovaonline.ro festivaluri targuri concerte si evenimente in noaptea muzeelor din prahova

Festivaluri, Târguri, Concerte și Evenimente în „Noaptea Muzeelor” din Prahova

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment cultural anual deosebit de popular, care atrage milioane de vizitatori în întreaga Europă. În Prahova, ediția din 2024 aduce o serie de evenimente speciale ce îmbină istoria, arta și cultura, oferind publicului o experiență memorabilă. Ediția de anul acesta, ce va avea loc pe 18 mai, marchează 20 de ani de la debutul acestui eveniment și promite să fie una dintre cele mai spectaculoase de până acum.

Evenimente și Activități în Ploiești și Restul Județului Prahova

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova

Situat în Ploiești, acest muzeu participă activ în „Noaptea Muzeelor”, oferind vizitatorilor expoziții captivante și activități educative. Programul de vizitare este între orele 18:00 și 24:00, cu ultima intrare la 23:30. Atracțiile principale includ expoziții de artefacte istorice și sesiuni interactive care aduc în fața publicului povestea bogată a regiunii.

Muzeul Memorial „Paul Constantinescu”

Tot în Ploiești, Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” organizează un program artistic susținut de elevi ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești. Evenimentul „Fantezii sonore” va începe la ora 19:00 și va include recitaluri de pian, flaut, violă și chitară electrică, oferind o seară muzicală de neuitat.

Muzeul de Etnografie al Văii Teleajenului

La Vălenii de Munte, Muzeul de Etnografie al Văii Teleajenului găzduiește vernisajul expoziției temporare „Ceramica de Horezu – comoară românească a culturii europene tradiționale”, care începe la ora 19:00. Aceasta expoziție oferă o privire detaliată asupra meșteșugului tradițional românesc și a artei populare.

Muzeul „Conacul Bellu”

În Urlați, Conacul Bellu devine scena unui eveniment special, „Seară de folk la Conac”, începând cu ora 19:00. Evenimentul include performanțe ale mai multor grupuri folk locale și soliști talentați, oferind o atmosferă caldă și primitoare în decorul istoric al conacului.

Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere”

Situat în Parcul Constantin Stere din Bucov, acest muzeu va proiecta filmul „Moldova lui Stere!” la ora 19:00. Vizitatorii pot explora, de asemenea, expozițiile permanente dedicate vieții și activității politice a fraților Stere, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a istoriei românești.

Alte Locații Notabile

  • Muzeul „Crama 1777” din Valea Călugărească, care își deschide porțile pentru vizitarea expoziției de bază.
  • Muzeul „Conacul Pană Filipescu” din comuna Filipeștii de Târg.
  • Muzeul Memorial „Cezar Petrescu” din Bușteni, unde publicul poate admira expoziția dedicată vieții și operei marelui scriitor.

Festivaluri și Concerte

Pe lângă vizitele muzeale, „Noaptea Muzeelor” în Prahova include și festivaluri și concerte menite să aducă la viață serile de primăvară:

Festivalul de Muzică și Artă

În Ploiești, festivalul reunește artiști locali și naționali care vor performa în diverse locații din oraș, oferind spectacole de muzică clasică, jazz și folk. De asemenea, vor avea loc expoziții de artă contemporană și workshop-uri interactive pentru toate vârstele.

Târguri Culturale

Târgurile organizate în cadrul „Nopții Muzeelor” oferă o gamă variată de produse tradiționale și artizanale. La Muzeul de Etnografie al Văii Teleajenului și la Muzeul „Crama 1777”, vizitatorii pot achiziționa ceramică tradițională, textile lucrate manual și alte obiecte de artizanat, susținând astfel meșteșugarii locali.

Concluzie

„Noaptea Muzeelor” în Prahova promite o experiență culturală diversificată, cu evenimente ce se întind de la expoziții muzeale la concerte și târguri. Este o ocazie unică de a descoperi bogăția culturală a județului într-o atmosferă nocturnă plină de magie. Nu ratați această oportunitate și bucurați-vă de o noapte dedicată artei și istoriei pe 18 mai 2024.

Pentru mai multe detalii și programul complet al evenimentelor, vizitați site-urile oficiale ale muzeelor participante sau pagina oficială a „Nopții Muzeelor”.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Firme de prestări servicii la un click distanță. Găsește rapid serviciile de care ai nevoie, firme de prestări servicii care te pot ajuta!

Vezi Ofertele