prahovaonline.ro investitii semnificative pentru reducerea infectiilor nosocomiale in spitalele din ploiesti

Investiții Semnificative pentru Reducerea Infecțiilor Nosocomiale în Spitalele din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești a anunțat semnarea unor contracte de finanțare din fonduri europene, totalizând 32,5 milioane lei, cu scopul de a reduce riscul de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal și Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Această inițiativă face parte din cadrul apelului “PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”.

Detalii despre Finanțare și Implementare

Contractul de finanțare pentru Spitalul Municipal Ploiești are o valoare de 14.645.964,00 lei, din care 12.307.532,77 lei reprezintă valoarea eligibilă din PNRR și 2.338.431,23 lei valoarea TVA eligibilă. În cadrul acestui proiect, se va finanța achiziția de echipamente avansate, inclusiv un robot cu funcție dublă de dezinfecție și un analizor pentru identificare microbiană prin spectrometrie de masă MALDI-TOF.

Pentru Spitalul de Pediatrie Ploiești, valoarea contractului este de 17.854.410,07 lei, cu 15.003.705,94 lei valoare eligibilă din PNRR și 2.850.704,13 lei valoare TVA eligibil. Aici, fondurile vor fi utilizate pentru achiziția de echipamente precum un sistem de climatizare și ventilare cu flux laminar și aparate radiologice pentru tratarea pacienților cu infecții nosocomiale.

Obiective și Beneficii

Proiectele vizează creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cele două spitale, cu scopul final de a reduce infecțiile asociate asistenței medicale. Aceste investiții sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității îngrijirilor medicale și pentru asigurarea unui mediu sigur atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.

Perioada de Implementare

Proiectele sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și au o perioadă de implementare până la 02.05.2024. Aceasta reprezintă o oportunitate semnificativă pentru modernizarea infrastructurii medicale și pentru adoptarea unor tehnologii avansate în lupta împotriva infecțiilor nosocomiale.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Ultimele știri, actualizate non-stop. Rămâi la curent cu tot ce este nou și important! Vizitează-ne și află cele mai recente știri!

Citește Acum