prahovaonline.ro mihai politeanu noul primar ales al ploiestiului stiri si informatii

Mihai Polițeanu, Noul Primar Ales al Ploieștiului: Știri și Informații

Un Parcurs Impresionant de la Activism Civic la Primărie

Mihai Polițeanu, o figură proeminentă în politica și societatea civilă românească, a fost recent ales primar al Ploieștiului, marcând o nouă etapă în cariera sa dedicată transparenței, integrității și modernizării administrației publice.

Educație și Formare Profesională

Născut pe 9 septembrie 1977 în Ploiești, Polițeanu a absolvit Liceul „Mihai Viteazul” din orașul său natal. A continuat studiile la Facultatea de Filosofie a Universității București, unde a obținut licența în Filosofia culturii și istoria filosofiei. Ulterior, și-a completat educația cu un master în Studii ale Naționalismului la Universitatea Central Europeană și cursuri de Masterat în Studii Comunitare la Facultatea de Drept, Universitatea București​ (Wikipedia)​​ (Mihai Politeanu)​.

Cariera în Consultanță și Activism Civic

În 2015, Polițeanu a fondat firma MP Consultancy & Analysis SRL, activând în domeniul consultanței și analizei de comunicare. De asemenea, a fost membru fondator și director executiv al Inițiativei România, o mișcare civică importantă formată după tragedia de la Colectiv. În această perioadă, Polițeanu a fost foarte activ în mișcările civice din România, participând la protestele împotriva corupției și promovând inițiative legislative pentru reforma electorală​ (România curată)​​ (ObservatorulPH)​.

Intrarea în Politică și Ascensiunea la Primăria Ploieștiului

Mihai Polițeanu a intrat în politică în 2019, înscriindu-se în USR și ocupând funcții de conducere în filiala județeană Prahova. În 2020, a fost ales consilier local al Ploieștiului, dar a renunțat la acest post după patru luni pentru a deveni deputat. În 2022, a demisionat din USR și a continuat activitatea politică ca deputat independent. În 2023, și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al Ploieștiului, susținut de Mișcarea „Noi, Ploieștenii”​ (Mihai Politeanu)​​ (ObservatorulPH)​.

Platforma și Obiectivele Noului Primar

Campania sa pentru primărie a fost centrată pe promisiunea de a deconecta mafia locală de la resursele publice și de a moderniza orașul. Printre prioritățile sale se numără rezolvarea problemelor critice precum termoficarea, infrastructura și dezvoltarea economică a Ploieștiului. Polițeanu a subliniat importanța transparenței și integrității în administrația publică, angajându-se să lucreze pentru binele cetățenilor​ (ObservatorulPH)​.

Implicare Continuă în Mișcările Civice

Pe lângă cariera sa politică, Mihai Polițeanu rămâne un susținător fervent al mișcărilor civice. A fost un participant activ la protestele din 2017 împotriva OUG 13 și unul dintre autorii inițiativei cetățenești „Oameni noi în politică”, care urmărea reformarea sistemului electoral din România​ (România curată)​​ (ObservatorulPH)​.

Concluzie

Mihai Polițeanu reprezintă o nouă speranță pentru Ploiești, aducând cu sine o viziune clară și un angajament puternic pentru schimbare. Alegerea sa ca primar reflectă dorința cetățenilor pentru o administrație transparentă și eficientă, care să servească interesele comunității.

Știri și Informații despre Mihai Polițeanu

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Știri locale relevante și actualizate. Rămâi la curent cu tot ce se întâmplă în comunitatea ta! Vizitează-ne pentru cele mai noi știri!

Citește Acum