prahovaonline.ro modernizarea drumului judetean 102i valea doftanei bradet incepe anul acesta

Modernizarea Drumului Județean 102I Valea Doftanei – Brădet Începe Anul Acesta

Consiliul Județean Brașov a anunțat începerea lucrărilor de modernizare a drumului județean 102I Valea Doftanei – Brădet, un proiect de importanță strategică pentru județele Brașov și Prahova. Prima întâlnire de lucru din 2024 a adunat factori de decizie cu atribuții în supervizarea implementării contractului de proiectare și execuție, marcând un pas semnificativ către realizarea acestui obiectiv investițional.

Participanți și Discuții

La întâlnire au participat oficiali de la Compania Națională de Investiții „CNI” SA, antreprenorul Construcții Erbașu SA și proiectantul Grafic Tends, alături de reprezentanți ai administrațiilor publice județene și locale afectate de proiect. Printre aceștia s-au numărat Todorică-Constantin Șerban, președintele Consiliului Județean Brașov, Virgil Popa, primarul Municipiului Săcele, și Lucian Vileford Costea, primarul Comunei Valea Doftanei.

Progresul Proiectului

Discuțiile s-au concentrat pe stadiul realizării proiectului, inclusiv definitivarea coridorului de expropriere, obținerea avizelor necesare de la ocoalele silvice și Garda Forestieră, precum și demersurile de avizare la Agenția pentru Protecția Mediului. S-a comunicat că varianta finală a culoarului de expropriere pentru tronsonul din județul Brașov a fost definitivată, incluzând suprafețele de teren necesare pentru realizarea trotuarelor pe ambele părți ale drumului în localitatea Săcele.

Autorizații și Pregătirea de Șantier

Discuțiile au abordat și emiterea autorizațiilor de construire pentru tronsoanele din Prahova și Brașov, precum și pregătirea organizării de șantier. Reprezentantul firmei constructoare a solicitat un teren în zona Săcele pentru organizarea de șantier, necesitând acces la utilități esențiale.

Începerea Lucrărilor

Primele lucrări de construcție ar putea începe în această primăvară, pe tronsoanele care nu necesită proceduri de expropriere. Președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică-Constantin Șerban, a subliniat importanța urmăririi îndeaproape a proiectului și a rezolvării problemei trotuarelor la Săcele, eliminând astfel orice impediment în implementarea obiectivului.

Suprafața și Amploarea Lucrărilor

Proiectul implică refacerea totală a 12,4 km de drum pe teritoriul administrativ al județului Brașov și a 13,2 km în județul Prahova. Suprafața necesară lucrărilor ce se vor executa pe porțiunea din DJ 102I aferentă județului Brașov depășește 223.000 mp, iar suprafața ce va trebui scoasă din fondul forestier este de aproximativ 1,5 hectare.

Concluzie

Modernizarea drumului județean 102I Valea Doftanei – Brădet reprezintă un proiect crucial pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere între județele Brașov și Prahova, promițând să îmbunătățească semnificativ accesibilitatea și siguranța circulației în regiune

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Cele mai bune oferte la telefoane, electrocasnice și electronice! Reduceri masive de până la 50%! Comandă acum pe eMAG!

Vezi Ofertele Emag