prahovaonline.ro nereguli grave descoperite in industria alimentara din romania amenzi uriase si deficiente majore

Nereguli Grave Descoperite în Industria Alimentară din România: Amenzi Uriașe și Deficiențe Majore

În luna aprilie 2024, inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au descoperit numeroase nereguli grave în industria alimentară din România. Controalele au vizat diverse unități de producție și procesare alimentară, iar rezultatele au fost alarmante, cu amenzi ce totalizează 3,412 milioane de lei.

Principalele Nereguli Descoperite

  1. Igienă Deficitară: Spațiile de depozitare și producție au fost găsite în condiții neigienice, neîntreținute corespunzător. Au fost raportate deficiențe majore în ceea ce privește curățenia și întreținerea echipamentelor tehnologice.
  2. Personal Neinstruit: Mulți angajați nu aveau fișele de aptitudini completate, nu urmau cursurile obligatorii de igienă și nu aveau certificate de sănătate actualizate.
  3. Proceduri HACCP Nepuse în Practică: Monitorizarea și implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului erau necorespunzătoare, punând în pericol siguranța alimentară.
  4. Activități Neînregistrate: S-au descoperit unități care desfășurau activități fără a fi înregistrate corespunzător sanitar-veterinar, și care utilizau mijloace de transport neînregistrate pentru alimente.

Impactul Asupra Consumatorilor

Aceste deficiențe majore reprezintă un risc semnificativ pentru sănătatea consumatorilor. Inspectorii au prelevat probe din alimente și de pe suprafețe pentru a verifica prezența contaminanților, pesticidelor și altor substanțe periculoase. Rezultatele acestor teste vor fi esențiale pentru a înțelege pe deplin impactul asupra sănătății publice.

Măsuri de Remediere și Prevenție

ANSVSA a aplicat sancțiuni pentru deficiențele constatate și a subliniat importanța remedierii rapide a problemelor. Inspectorii pun accentul pe prevenție și consiliere, în încercarea de a îmbunătăți standardele de siguranță alimentară.

Concluzie

Dezastrul din industria alimentară românească scoate în evidență necesitatea unor controale riguroase și a unei reglementări stricte pentru a proteja sănătatea consumatorilor. Autoritățile trebuie să asigure că toate unitățile respectă normele de igienă și siguranță pentru a evita riscurile grave pentru sănătatea publică.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Firme de prestări servicii la un click distanță. Găsește rapid serviciile de care ai nevoie, firme de prestări servicii care te pot ajuta!

Vezi Ofertele