prahovaonline.ro noua legislatie fiscala efecte si implicatii

Noua legislație fiscală: Efecte și Implicații

Într-o mișcare recentă, premierul Marcel Ciolacu a susținut o lege controversată care vizează modul în care evazioniștii sunt tratați de justiție. Această legislație permite persoanelor acuzate de evaziune fiscală să evite închisoarea plătind prejudiciul și penalitățile aferente. Ciolacu argumentează că această măsură va simplifica și va accelera recuperarea datoriilor fiscale, în contextul unui sistem judiciar suprasolicitat și a unei evaziuni fiscale estimată la 10% din PIB.

Conform noii legi, infracțiunile de evaziune fiscală, dacă sunt soluționate prin plată în termenii stabiliți, pot scăpa de răspundere penală sub anumite condiții. De exemplu, dacă prejudiciul este acoperit înainte de prima instanță, limitele pedepsei se reduc la jumătate. Mai mult, dacă suma prejudiciată, până la un milion de euro, este achitată înainte de judecarea definitivă, pedeapsa poate fi redusă la o treime sau chiar înlocuită cu amendă.

Curtea Constituțională a respins contestațiile opoziției, stabilind că legea este conformă cu normele în vigoare, facilitând astfel implementarea acesteia.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Știri life - tot ce este nou și interesant. Explorează lumea dintr-o perspectivă proaspătă! Află cele mai recente noutăți!

Citește Acum