prahovaonline.ro proiectul drumului national o noua ruta intre valea doftanei si sacele pentru a alina traficul pe valea prahovei

Proiectul Drumului Național: O Nouă Rută între Valea Doftanei și Săcele pentru a Alina Traficul pe Valea Prahovei

Consiliile Județene Brașov și Prahova au pus bazele unui proiect esențial pentru regiune: construcția unui drum național care va conecta Valea Doftanei de Săcele, cu scopul de a oferi o alternativă la traficul dens de pe Valea Prahovei. Acest nou traseu promite să faciliteze deplasarea între cele două puncte, dar accesul spre Valea Doftana, prin Câmpina, ridică anumite provocări.

Accesul spre Valea Doftanei: Dificultăți și Soluții

Accesul actual spre Valea Doftanei se face prin Câmpina, unde condițiile drumului sunt departe de a fi ideale. Drumul este marcat de cratere care pot cauza daune serioase vehiculelor, transformând călătoria într-o provocare pentru șoferi. O alternativă este ruta prin Comarnic și Secaria, care, deși oferă peisaje pitorești, este recomandată doar vehiculelor echipate pentru iarnă sau celor cu tracțiune 4×4, datorită caracterului său abrupt și provocărilor pe care le prezintă în condiții de iarnă.

Detalii despre Proiect

Cu un buget de 420 de milioane de lei și un termen de execuție de 36 de luni, proiectul este finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Este în curs de pregătire a documentației necesare pentru expropriere, semn că lucrările ar putea începe în viitorul apropiat. Președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică-Constantin, a evidențiat importanța acestui drum, menționând implicarea activă a ministrului dezvoltării, Adrian Veștea, în acest proiect.

Impactul Așteptat

Noul drum național va oferi o soluție mult așteptată pentru descongestionarea traficului pe Valea Prahovei, îmbunătățind accesul către București și contribuind la dezvoltarea economică a regiunii. Deși provocările legate de accesul actual spre Valea Doftanei sunt semnificative, acest proiect reprezintă un pas important către îmbunătățirea infrastructurii rutiere și a calității vieții locuitorilor și vizitatorilor.

Concluzie

Construcția drumului național între Valea Doftanei și Săcele este o inițiativă vitală pentru regiune, oferind o nouă rută care va alina traficul pe Valea Prahovei. Cu toate acestea, accesul actual spre Valea Doftanei prin Câmpina și alternativa prin Comarnic și Secaria aduc în atenție nevoia urgentă de îmbunătățire a condițiilor drumurilor existente, pentru a asigura o călătorie sigură și confortabilă pentru toți utilizatorii.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Idei case și grădini pentru proiectele tale de vis. Realizează-ți visele cu cele mai bune sfaturi! Inspiră-te pentru proiectele tale!

Inspira-te Acum