prahovaonline.ro proiectul european rehabita la ploiesti transformarea locuintelor in case eficiente energetic

Proiectul European ReHABITA la Ploiești: Transformarea Locuințelor în Case Eficiente Energetic

Proiectul European ReHABITA, finanțat prin Programul LIFE al Comisiei Europene, este implementat la Ploiești de Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile “AE3R Ploiești-Prahova” în colaborare cu Primăria Municipiului Ploiești. Scopul principal al acestui proiect este de a ajuta locuitorii să transforme casele lor în locuințe eficiente energetic și de a combate sărăcia energetică.

One-Stop-Shop pentru Cetățeni

Pentru a facilita accesul la informații și soluții pentru renovarea eficientă energetic a clădirilor, a fost înființat un birou de tip One-Stop-Shop la sediul Primăriei Municipiului Ploiești. Aici, cetățenii pot obține sfaturi de la tehnicieni specializați privind metodele de îmbunătățire a eficienței energetice și mecanismele de finanțare disponibile pentru astfel de proiecte.

Tehnologii și Soluții Inovatoare

Proiectul se concentrează pe reabilitarea termică a locuințelor, oferind soluții personalizate precum:

  • Izolație termică avansată
  • Înlocuirea sistemelor de încălzire vechi cu alternative eficiente energetic
  • Instalarea de panouri solare

Aceste măsuri vor contribui la reducerea consumului de energie și la crearea unui mediu de locuit mai confortabil și mai sănătos.

Beneficiarii Proiectului

Primăria a selectat 9 blocuri de locuințe, însumând 320 de apartamente, pentru implementarea proiectului pilot. Aceste locuințe sunt ocupate de persoane afectate de sărăcia energetică sau care sunt în pericol de a fi afectate. Locuitorii vor primi asistență tehnică pentru întocmirea documentației necesare și obținerea de fonduri pentru renovare.

Sesiuni de Instruire

AE3R va organiza sesiuni de instruire pentru locatari, unde aceștia vor învăța despre măsurile de economisire și gestionare inteligentă a energiei. Aceste sesiuni sunt esențiale pentru a ajuta locuitorii să înțeleagă beneficiile pe termen lung ale eficienței energetice și să adopte obiceiuri sustenabile.

Colaborări Internaționale

Proiectul ReHABITA implică parteneri din mai multe municipalități europene, cum ar fi Lorca (Spania), Plovdiv (Bulgaria), Saldus (Letonia) și Gospić (Croația). Aceste colaborări internaționale au ca scop promovarea renovărilor energetice profunde ale clădirilor ineficiente energetic din Uniunea Europeană, pentru a reduce lipsa accesului la servicii energetice moderne.

Concluzie

Proiectul ReHABITA reprezintă un pas important către creșterea eficienței energetice a locuințelor din Ploiești, combaterea sărăciei energetice și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Prin implementarea acestor soluții inovatoare, se urmărește nu doar economisirea de energie, ci și crearea unui mediu de locuit mai sănătos și sustenabil.

Distribuiți acest articol și lăsați comentarii pentru a ne spune ce părere aveți despre acest proiect european!

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Cele mai bune oferte la telefoane, electrocasnice și electronice! Reduceri masive de până la 50%! Comandă acum pe eMAG!

Vezi Ofertele Emag