prahovaonline.ro radu oprea si adrian caciu participa la evenimentul ziua intreprinzatorilor din romania in prahova

Radu Oprea și Adrian Câciu Participă la Evenimentul „Ziua Întreprinzătorilor din România” în Prahova

Pe 17 mai 2024, Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Prahova organizează un eveniment de amploare pentru a celebra 30 de ani de existență. Sub denumirea „IMM-ROMÂNIA Antreprenoriat și Dialog Social”, evenimentul va avea loc la Centrul de Conferințe al Hotelului Sky Blue din Păulești și va reuni personalități marcante din diverse domenii economice și sociale.

Participanți de Marcă

Printre invitații de seamă se numără Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, și Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Aceștia și-au anunțat prezența pentru a discuta despre dezvoltarea sectorului IMM și pentru a oferi perspective asupra viitoarelor inițiative economice și legislative.

Radu Oprea

Radu Oprea are o carieră solidă în politică și administrație, fiind cunoscut pentru implicarea sa în sprijinirea mediului de afaceri din România. Din poziția de ministru, Oprea a fost un susținător fervent al programelor de finanțare pentru IMM-uri, precum Startup Nation, și a pledat pentru simplificarea procedurilor administrative pentru antreprenori.

Adrian Câciu

Adrian Câciu, în calitate de Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, are un rol esențial în gestionarea fondurilor europene destinate dezvoltării regionale și sectoriale. Câciu a fost implicat în promovarea unor politici de investiții care să faciliteze accesul IMM-urilor la finanțare și să stimuleze inovația și competitivitatea acestora.

Programul Evenimentului

În cadrul evenimentului, reprezentanți ai Ministerelor Muncii și Solidarității Sociale și ai Investițiilor și Proiectelor Europene vor aduce la cunoștința participanților diverse aspecte legislative și administrative care afectează activitatea economică a antreprenorilor prahoveni. Printre temele abordate se vor număra:

  • Forța de Muncă: Soluții pentru deficitul de forță de muncă și strategii pentru atragerea și retenția talentelor.
  • Finanțarea Proiectelor: Prezentarea oportunităților de finanțare prin fonduri europene și naționale, precum și procedurile de aplicare pentru aceste fonduri.

Importanța Evenimentului

„Ziua Întreprinzătorilor din România” reprezintă o oportunitate importantă pentru dialog și colaborare între sectorul public și cel privat. Evenimentul oferă un cadru propice pentru ca antreprenorii să își exprime preocupările și să obțină răspunsuri directe de la oficialii guvernamentali. De asemenea, este o ocazie de a celebra realizările și contribuțiile IMM-urilor la economia locală și națională.

Concluzie

Evenimentul de la Păulești promite să fie un punct de reper în agenda economică a anului 2024, aducând împreună lideri politici, economici și sociali pentru a discuta viitorul antreprenoriatului românesc. Participarea unor personalități precum Radu Oprea și Adrian Câciu subliniază importanța dialogului și colaborării în construirea unui mediu de afaceri robust și inovator.

Pentru mai multe informații despre eveniment și detalii despre participare, vizitați site-ul oficial al Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Prahova.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Gazduire web rapidă și fiabilă cu THC. Asigură-ți prezența online cu cele mai bune servicii! Beneficiază de cele mai bune soluții!

Vezi Ofertele