prahovaonline.ro risc major de viituri si inundatii in prahova pana joi noapte alerta hidrologica

Risc Major de Viituri și Inundații în Prahova până Joi Noapte: Alerta Hidrologică

Avertizările Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA)

În perioada 29 mai – 1 iunie 2024, județul Prahova se află sub avertizare hidrologică de Cod Galben, cu risc major de viituri și inundații. Această alertă, emisă de specialiștii INHGA, vizează râurile din bazinele hidrografice Prahova, Mureș, Olt, Călmățui, Siret, Prut și râurile din Dobrogea. Județele afectate includ Alba, Sibiu, Hunedoara, Brașov, Vâlcea, Prahova, Ialomița, Buzău, Brăila, Covasna, Vrancea și Harghita, dar și Bacău, Neamț, Suceava, Iași, Vaslui, Galați, Botoșani, Constanța și Tulcea.

Condiții Meteorologice și Hidrologice

În intervalul menționat, se așteaptă scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și viituri rapide pe râurile mici, care pot duce la inundații locale și creșteri rapide ale debitelor și nivelurilor râurilor. Fenomenele hidrologice periculoase sunt mai probabile și mai intense pe unele râuri din județele Suceava, Neamț, Iași, Sibiu și Hunedoara.

Recomandări pentru Populație

Autoritățile recomandă populației să manifeste vigilență sporită în desfășurarea activităților în zonele expuse riscului de inundații. În funcție de evoluția condițiilor meteorologice și hidrologice, INHGA va emite noi informații și actualizări.

Implicațiile Avertizării

Impact asupra Comunităților Locale

Locuitorii din zonele afectate sunt îndemnați să fie pregătiți pentru eventuale evacuări și să urmeze instrucțiunile autorităților locale. Inundațiile pot avea efecte devastatoare asupra gospodăriilor, agriculturii și infrastructurii locale.

Măsuri Preventive

Pentru a minimiza impactul potențial, este esențial ca autoritățile locale să ia măsuri preventive, cum ar fi curățarea canalelor de scurgere, monitorizarea constantă a nivelurilor râurilor și pregătirea echipelor de intervenție.


Invităm cititorii să distribuie acest articol și să își exprime opiniile în secțiunea de comentarii pentru a promova conștientizarea și pregătirea comunității în fața riscului de inundații.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Balustrade din inox de înaltă calitate cu montaj inclus. Adaugă eleganță și durabilitate proiectului tău! Alege balustradele potrivite!

Vezi Produsele