prahovaonline.ro scandal imobiliar in ploiesti inca un notar acuzat de complicitate la inselaciune in dosarul white tower

Scandal Imobiliar în Ploiești: înca un notar acuzat de complicitate la înșelăciune în dosarul White Tower

Într-un nou capitol al scandalului imobiliar ce zguduie orașul Ploiești, notarul Tudose Maria a fost pus sub acuzare pentru complicitate la înșelăciune și fals intelectual în dosarul privind fraudele cu apartamente construite în complexul White Tower. Această dezvoltare vine în urma unei serii de acuzații și arestări care au marcat lumea imobiliară din municipiu, punând sub semnul întrebării integritatea și etica profesională a celor implicați în tranzacții imobiliare.

Detalii ale Acuzațiilor: Notarul este acuzat că a facilitat inducerea în eroare a cumpărătorilor prin autentificarea promisiunilor de vânzare-cumpărare pentru mai multe apartamente din complexul White Tower, fără a le nota în cartea funciară, pentru ca ulterior să autentifice contractele de vânzare-cumpărare ale acelorași apartamente către alte persoane. Aceste acțiuni au lăsat numeroase victime fără locuințele pentru care au plătit, generând un prejudiciu semnificativ.

Contextul Mai Larg: Acuzațiile aduse notarului Tudose Maria nu sunt izolate. Anterior, instanța a dispus arestarea preventivă a avocatului Vlad Nichita și a doi reprezentanți ai dezvoltatorului imobiliar, mamă și fiu, Lupu Mărioara și Lupu Mihai. Un alt notar, Tudose George-Radu, a fost plasat în arest la domiciliu, subliniind amploarea și complexitatea schemei de înșelăciune.

Modus Operandi: Procurorii au dezvăluit că, în perioada 2016-2023, dezvoltatorul imobiliar a indus în eroare 16 persoane, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.071.174 euro. Prin convenții scrise autentificate de notari, dezvoltatorul a vândut apartamente pe care ulterior le-a înstrăinat altor cumpărători, lăsând victimele fără posibilitatea de a-și recupera investiția.

Încercarea de Eșec al Recuperării Prejudiciului: Într-o încercare de a bloca victimele să-și recupereze banii, un avocat asociat cu dezvoltatorul a inițiat procedura de faliment a acestuia, folosind societăți controlate pentru a lichida fraudulos activele. Această strategie a fost concepută pentru a asigura că victimele rămân fără mijloacele necesare de a-și recupera pierderile.

Consecințe și Implicații: Acest caz scoate în evidență vulnerabilitățile sistemului imobiliar și necesitatea unor măsuri de protecție mai stricte pentru cumpărători. De asemenea, subliniază importanța verificării riguroase a documentației și a partenerilor de afaceri în tranzacțiile imobiliare.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Știri life - tot ce este nou și interesant. Explorează lumea dintr-o perspectivă proaspătă! Află cele mai recente noutăți!

Citește Acum