prahovaonline.ro statiunile din prahova probleme in crestere de sarbatori si lipsa evenimentelor publice

Stațiunile din Prahova: Probleme în Creștere de Sărbători și Lipsa Evenimentelor Publice

Stațiunile montane din județul Prahova se confruntă cu provocări crescânde în perioada sărbătorilor de iarnă. Deși gradul de ocupare a locurilor de cazare a fost de aproximativ 70%, o scădere semnificativă față de anii anteriori, lipsa evenimentelor publice și numărul redus de turiști ridică întrebări serioase despre viitorul turismului în această regiune.

Situația Actuală în Stațiunile din Prahova

În timp ce municipiul Câmpina a înregistrat un grad de ocupare de 90% în perioada Crăciunului, stațiunile montane au avut mai puțini vizitatori. Azuga a fost singura stațiune din Prahova unde s-a putut schia, cu pârtiile Sorica și Cazacu Variantă deschise și îmbunătățite cu zăpadă artificială.

Comparativ cu Anii Trecuți

Comparativ cu perioada pre-pandemică, numărul turiștilor care aleg să petreacă sărbătorile de iarnă în Prahova a scăzut semnificativ. În trecut, gradul de ocupare al locurilor de cazare ajungea la peste 90-95% pe Valea Prahovei.

Prețuri și Disponibilitate pentru Revelion

Pentru Revelion, încă mai sunt locuri de cazare libere în stațiunile din Prahova. La Sinaia, de exemplu, prețurile pentru o cameră dublă într-un hotel de patru stele încep de la 8.900 de lei pentru trei nopți, cu pachete turistice ce includ mese festive și programe artistice.

Lipsa Evenimentelor Publice

Un aspect notabil este lipsa evenimentelor publice organizate de primăriile localităților-stațiune pentru sărbătorirea trecerii în noul an. Hotelurile și alte unități de cazare au pregătit programe artistice și focuri de artificii, dar absența evenimentelor la nivelul comunității este remarcabilă.

Concluzie

Stațiunile din Prahova se confruntă cu provocări în atragerea turiștilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Scăderea numărului de vizitatori și lipsa evenimentelor publice sunt semne ale unor probleme mai profunde în sectorul turistic al regiunii, care necesită atenție și strategii inovative pentru revitalizare.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Servicii SEO profesionale pentru vizibilitate maximă. Crește-ți traficul și îmbunătățește-ți rankingul! Alege serviciile noastre SEO!

Află Mai Multe