prahovaonline.ro tavalugul green deal si defrisarile pentru energie regenerabila oare se vor taia si padurile virgine din prahova cum s au taiat pentru a face loc vilelor milionarilor

Tăvălugul Green Deal și Defrișările pentru Energie Regenerabilă – Oare se vor Tăia și Pădurile Virgine din Prahova, Cum s-au Tăiat pentru a Face Loc Vilelor Milionarilor?

În contextul Green Deal, un proiect de ordonanță de urgență inițiat de compania Transelectrica a stârnit îngrijorări privind posibilele defrișări ale pădurilor pentru dezvoltarea infrastructurii energetice regenerabile. Această situație ridică întrebări serioase despre viitorul pădurilor virgine din Prahova, o zonă deja afectată de construcții ilegale și defrișări pentru vile de lux.


Contextul Proiectului

  • Inițiativa Transelectrica: Compania a propus ca investițiile în rețeaua electrică să fie considerate de interes național, cerând derogări de la avizare și scoaterea rapidă a pădurilor din fondul forestier pentru construirea rețelelor electrice.
  • Scop: Accelerarea demarării investițiilor în rețelele de transport al energiei electrice și sprijinirea producției de energie din surse regenerabile.

Preocupări și Implicații

  • Defrișări: Proiectul ar putea duce la defrișări semnificative, inclusiv în zonele cu păduri virgine, afectând biodiversitatea și echilibrul ecologic.
  • Precedent: În trecut, Prahova a fost martora unor defrișări ilegale pentru construcția de vile de lux, ceea ce amplifică temerile privind un nou val de distrugere a habitatelor naturale.

Căutarea Soluțiilor

  • Evaluarea Impactului: Este necesară o evaluare riguroasă a impactului asupra mediului și consultarea comunităților locale.
  • Alternativa Durabilă: Căutarea unor soluții care să minimizeze impactul asupra pădurilor, cum ar fi utilizarea terenurilor deja defrișate sau degradate.

Concluzie

Proiectul Transelectrica, deși are scopul de a sprijini tranziția către energie regenerabilă, ridică întrebări serioase despre protecția mediului și conservarea pădurilor virgine din Prahova. Este esențial să se găsească un echilibru între dezvoltarea infrastructurii energetice și protecția naturii.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Găzduire în cloud rapidă și eficientă. Asigură-ți performanța optimă pentru afacerea ta online! Alege găzduire în cloud!

Află Mai Multe