prahovaonline.ro teatrul toma caragiu ploiesti sarbatoreste ziua culturii nationale cu evenimente culturale de

Teatrul Toma Caragiu Ploiești Sărbătorește Ziua Culturii Naționale cu Evenimente Culturale de Excepție

La data de 15 ianuarie, Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești se pregătește să sărbătorească Ziua Culturii Naționale printr-o serie de evenimente speciale, dedicând această zi nu doar marelui poet Mihai Eminescu, ci și culturii românești în ansamblu.

Lansarea Antologiei „Neuroni și Endorfine”

De la ora 17.30, foaierul principal al Teatrului va găzdui lansarea volumului „Neuroni și endorfine”, cea de-a patra Antologie a Cenaclului Literar al Casei de Cultură „I.L Caragiale” a Municipiului Ploiești. Volumul, care cuprinde cinci secțiuni – poezie, proză, eseu, teatru și interviu – este o celebrare a creativității literare locale.

Spectacolul „Piatra din Casă” în Regia lui Alexandru Dabija

De la ora 18.30, în sala Teatrului „Toma Caragiu”, publicul va putea asista la reprezentația spectacolului „Piatra din Casă”, în regia lui Alexandru Dabija. Piesa, scrisă de Vasile Alecsandri, unul dintre pionierii teatrului și literaturii dramatice românești, promite să fie o experiență culturală memorabilă. Intrarea la acest spectacol este liberă, în baza tichetelor disponibile la Agenția de Bilete a Teatrului.

Expoziția Fotodocumentară „Nichita Stănescu 90”

Pe parcursul întregii zile, în spațiul din apropierea celor două intrări în sala de spectacole, vizitatorii vor putea admira expoziția fotodocumentară „Nichita Stănescu 90”, realizată în colaborare cu Editura Tempus-Ro Art. Expoziția este un omagiu adus unuia dintre cei mai mari poeți români, Nichita Stănescu, la aniversarea a 90 de ani de la nașterea sa.

Un Omagiu Adus Culturii Românești

Teatrul „Toma Caragiu” invită publicul să se alăture în această zi specială pentru a celebra împreună creativitatea și diversitatea care definesc moștenirea culturală românească. Este o ocazie unică de a redescoperi și aprecia valorile culturale naționale.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Știri auto și noutăți din lumea automobilismului. Descoperă cele mai recente lansări și inovații! Rămâi informat!

Citește Acum