prahovaonline.ro top 10 alimente racoritoare pe timp de canicula preferate de prahoveni

Top 10 Alimente Răcoritoare pe Timp de Caniculă Preferate de Prahoveni

Pe timpul verii, când temperaturile devin insuportabile, prahovenii caută soluții pentru a se răcori și a se hidrata. Alimentele răcoritoare sunt esențiale în aceste perioade, oferind nu doar prospețime, ci și nutrienții necesari pentru a face față căldurii. Iată un top 10 al alimentelor preferate de prahoveni pe timp de caniculă, împreună cu prețurile lor aproximative:

1. Pepenele Verde

Pepenele verde este regele verii. Conținutul său ridicat de apă (aproximativ 90%) îl face ideal pentru hidratare. În plus, este bogat în vitaminele A și C, oferind și un gust dulce și răcoritor.

  • Preț aproximativ: 3-4 lei/kg

2. Pepenele Galben

Pepenele galben, la fel de hidratant și delicios, este o altă alegere populară. Acesta este bogat în vitamine și minerale, inclusiv potasiu, care ajută la menținerea echilibrului electrolitic.

  • Preț aproximativ: 5-6 lei/kg

3. Castraveții

Castraveții sunt renumiți pentru conținutul lor ridicat de apă și capacitatea de a răcori organismul. Prahovenii îi consumă adesea în salate sau ca gustare simplă, alături de puțină sare.

  • Preț aproximativ: 3-4 lei/kg

4. Iaurtul

Iaurtul este o sursă excelentă de proteine și probiotice, care ajută la digestie și mențin sănătatea tractului gastrointestinal. Consumat simplu sau în combinație cu fructe, este o gustare răcoritoare ideală.

  • Preț aproximativ: 2-3 lei/200g

5. Salatele de Fructe

Salatele de fructe, care combină diverse fructe proaspete precum mere, pere, struguri și fructe de pădure, sunt o modalitate excelentă de a te răcori și de a te bucura de vitaminele și mineralele esențiale.

  • Preț aproximativ: 10-15 lei/kg de fructe mixte

6. Smoothie-urile

Smoothie-urile preparate din fructe proaspete și iaurt sau lapte de migdale sunt preferate pentru textura lor cremoasă și gustul delicios. Acestea sunt ideale pentru micul dejun sau ca gustare răcoritoare.

  • Preț aproximativ: 6-10 lei/portie

7. Înghețata de Casă

Înghețata de casă, preparată din ingrediente naturale, este un desert favorit al prahovenilor. Arome precum vanilie, ciocolată sau fructe de pădure sunt printre cele mai populare.

  • Preț aproximativ: 8-12 lei/litru

8. Supele Reci

Supele reci, cum ar fi gazpacho (o supă spaniolă din roșii și legume), sunt excelente pentru zilele toride. Acestea oferă nutrienți și ajută la menținerea hidratării fără a încălzi organismul.

  • Preț aproximativ: 8-10 lei/porție

9. Apa Infuzată cu Fructe

Apa infuzată cu fructe, cum ar fi lămâia, portocala, menta sau castraveții, este o modalitate simplă și eficientă de a te hidrata și de a te bucura de un gust plăcut și revigorant.

  • Preț aproximativ: 1-2 lei/litru (acasă) sau 5-10 lei/sticlă (în cafenele)

10. Ceaiurile Reci

Ceaiurile reci, fie ele din fructe, verde sau de mentă, sunt preferate pentru proprietățile lor răcoritoare și antioxidante. Adesea, acestea sunt îndulcite ușor sau consumate simplu, cu gheață.

  • Preț aproximativ: 2-3 lei/plic sau 5-8 lei/porție (în cafenele)

Aceste alimente nu doar că răcoresc, dar oferă și beneficiile necesare pentru a te menține sănătos și energizat pe parcursul verii. Fie că preferi fructele suculente, salatele proaspete sau băuturile răcoritoare, ai la dispoziție o gamă variată de opțiuni pentru a combate canicula.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Administrare site eficientă, asigură-ți funcționarea optimă a site-ului tău, beneficiază de servicii de administrare site!

Vezi Ofertele