prahovaonline.ro vecinul si a pus geam cu vedere directa in curtea mea ce pot face

Vecinul și-a Pus Geam cu Vedere Directă în Curtea Mea: Ce Pot Face?

Un cititor dintr-o comună prahoveană ne-a scris despre o problemă deranjantă pe care o are cu un vecin. Vecinul și-a montat un geam cu vedere directă în mijlocul curții sale. Deși geamul este mat la exterior, vecinul poate vedea clar în curte. Cititorul a încercat să rezolve problema discutând cu vecinul și adresându-se primăriei, dar fără succes. Ce se poate face în această situație?

Contextul Situației

  • Problema: Vecinul și-a montat un geam cu vedere directă în curtea cititorului.
  • Acțiuni Inițiale: Discuții cu vecinul și apelarea la primărie.
  • Rezultate: Vecinul a promis că va rezolva problema, dar nu a făcut nimic în trei luni. Primăria a declarat că nu poate interveni.

Sfaturi și Recomandări

1. Consultarea Legislației Locale

În România, există reglementări clare privind respectarea intimității și distanțele dintre clădiri. Conform Codului Civil, proprietarii trebuie să evite construcțiile care încalcă intimitatea vecinilor.

  • Art. 615 din Codul Civil: „Este interzisă executarea ferestrelor, a balcoanelor, a teraselor sau a altor lucrări similare în zidurile despărțitoare între proprietăți, fără acordul vecinului.”
  • Recomandare: Consultă un avocat pentru a vedea cum se aplică aceste reglementări în cazul tău.

2. Documentarea Problemei

Este esențial să documentezi situația pentru a avea dovezi clare în cazul unei acțiuni legale:

  • Fotografii: Fă fotografii cu geamul și cu modul în care acesta oferă vizibilitate în curtea ta.
  • Notificări Scrise: Trimite vecinului o notificare scrisă prin care îi soliciți să rezolve problema. Păstrează o copie a acestei notificări.

3. Consultație la un Avocat

Consultarea unui avocat specializat în drept imobiliar și proprietate privată este crucială. Avocatul poate:

  • Redacta Notificări Oficiale: Trimite o notificare oficială vecinului, ceea ce poate exercita o presiune mai mare.
  • Consiliere pentru Acțiuni Legale: Dacă vecinul nu ia măsuri, avocatul te poate ghida în inițierea unei acțiuni legale pentru protejarea dreptului tău la intimitate.

4. Sesizarea Poliției Locale

Dacă vecinul nu răspunde la notificările tale, poți sesiza poliția locală pentru a interveni. Deși primăria a spus că nu poate face nimic, poliția poate avea altă perspectivă și poate exercita presiune asupra vecinului.

5. Acțiune în Instanță

Dacă toate celelalte măsuri eșuează, ultima soluție ar putea fi acțiunea în instanță. Un judecător poate emite o hotărâre prin care să oblige vecinul să modifice geamul sau să adopte măsuri care să asigure intimitatea curții tale.

Concluzie

Problema unui geam care oferă vedere directă în curtea ta poate fi frustrantă și invazivă, dar există soluții legale și administrative pentru a o rezolva. Documentează situația, consultă un avocat și, dacă este necesar, ia măsuri legale pentru a-ți proteja intimitatea și drepturile.

Distribuie și comentează acest articol pentru a împărtăși experiențele și sfaturile tale despre cum ai gestionat probleme similare!

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Știri auto și noutăți din lumea automobilismului. Descoperă cele mai recente lansări și inovații! Rămâi informat!

Citește Acum