prahovaonline.ro 7

Verificări Riguroase la Service-urile Auto din Prahova: 35 de Sancțiuni pentru Nereguli de Securitate și Sănătate în Muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova a desfășurat, în perioada 18-26 ianuarie 2024, o campanie națională axată pe domeniul sănătății și securității în muncă (SSM) la angajatorii activi în domeniul întreținerii și reparării autovehiculelor. Această inițiativă a avut ca obiective principale diminuarea impactului negativ social și economic derivat din nerespectarea legislației, creșterea conștientizării importanței SSM și eliminarea neconformităților identificate.

Deficiențe și Nereguli Constatate

În cadrul controalelor efectuate, inspectorii ITM au verificat 79 de angajatori și au identificat o serie de deficiențe, printre care:

  • Neîndeplinirea măsurilor dispuse în controalele anterioare;
  • Neasigurarea instruirii adecvate și corespunzătoare a lucrătorilor;
  • Neefectuarea controlului medical anterior angajării;
  • Nepurtarea echipamentului individual de protecție;
  • Căi de acces și circulație blocate;
  • Platforme pe alocuri alunecoase;
  • Instrucțiuni proprii necentrate pe activitățile desfășurate.

Sancțiuni și Măsuri Impuse

Ca urmare a acestor constatări, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, dintre care 20 de amenzi în valoare totală de 122.000 de lei și 15 avertismente. De asemenea, au fost dispuse 252 de măsuri cu termene ferme pentru remedierea deficiențelor constatate. În plus, datorită nerealizării verificărilor ISCIR la termenele scadente, inspectorii de muncă au impus oprirea a 36 de echipamente de muncă.

Atenționări pentru Angajatori

ITM Prahova atenționează angajatorii din domeniul menționat să se asigure de respectarea deplină a legislației în vigoare, subliniind că monitorizarea unităților verificate va continua, urmărindu-se modul în care vor fi îndeplinite măsurile dispuse în urma acestor controale.

Concluzie

Campania ITM Prahova subliniază importanța respectării normelor de securitate și sănătate în muncă în domeniul întreținerii și reparării autovehiculelor. Prin aplicarea sancțiunilor și impunerea măsurilor corective, se urmărește creșterea gradului de protecție a lucrătorilor și prevenirea accidentelor de muncă, contribuind astfel la un mediu de lucru mai sigur și mai sănătos.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Găzduire în cloud rapidă și eficientă. Asigură-ți performanța optimă pentru afacerea ta online! Alege găzduire în cloud!

Află Mai Multe