Termeni și Condiții

Utilizarea serviciilor și produselor oferite de Prahova Online, denumită în continuare Prahova Online, pe site-ul www.prahovaonline.ro se face cu acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos.

 1. TERMENI GENERALI

a) Accesarea acestui site sau a oricărei părți din acesta presupune acordul dumneavoastră, în calitate de utilizator, cu privire la termenii și condițiile de mai jos. Prin continuarea utilizării site-ului, dumneavoastră, numit în continuare utilizator, vă dați acordul tacit și achiesați la totalitatea termenilor și condițiilor.

b) Prahova Online poate schimba în orice moment conținutul site-ului, poate aduce modificări de structură, conținut și accesibilitate, poate sista furnizarea informațiilor pe site, fără un acord prealabil și fără vreo notificare către utilizatori sau către terțe persoane.

c) Prahova Online poate limita accesul la site sau la anumite părți din acesta. Totodată, Prahova Online poate limita accesul anumitor IP-uri fără notificare și angajarea vreunei răspunderi.

d) Accesul la conținutul online al site-ului www.prahovaonline.ro este liber. Pentru utilizatorii abonați la serviciile Prahova Online este necesară autentificarea, prin introducerea numelui de utilizator și a parolei.

e) Prahova Online își rezervă dreptul de a modifica termenii și condițiile utilizării site-ului www.prahovaonline.ro în orice moment, modificările fiind aplicabile începând cu data publicării lor pe site.

 1. DREPTURI DE AUTOR

a) Toate informațiile publicate pe site de către Prahova Online (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informații, fotografii, fișiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de către dispozițiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice și Legea nr. 129/1992 privind protecția desenelor și modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind Prahova Online sau, după caz, furnizorii săi de informații.

b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afișarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum și orice modalitate de exploatare a conținutului site-ului, cu excepția afișării pe ecranul unui computer personal și imprimarea sau descărcarea, în scop personal și necomercial, a anumitor documente sau informații explicit desemnate în acest scop, cu condiția păstrării nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuală, alte drepturi de proprietate și condițiile de utilizare ale documentelor sau informațiilor respective.

c) Preluarea de informații de către publicații sau, după caz, site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreați de către Clubul Român de Presă: „preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăși jumătate din articolul sau știrea în cauză, asigurându-se astfel libera circulație a informației, cât și caracterul de „revistă a presei” susținut de paginile de internet în cauză. În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informației. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condițiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deținătorul drepturilor”.

Site-urile web care preiau informații de pe site-ul www.prahovaonline.ro vor cita sursa informației cu link către site, după cum urmează:

 • În textul știrii, citarea se va face astfel: în primul paragraf se va menționa expres că sursa informațiilor este Prahova Online (ex.: „potrivit Prahova Online”, „informează Prahova Online” sau orice altă formulă echivalentă) iar în ultimul paragraf al știrii se va preciza „Integral pe www.prahovaonline.ro” (sau orice altă formulă echivalentă), cu link către www.prahovaonline.ro.
 • De asemenea, la sfârșitul știrii, după ultimul paragraf și în afara acestuia (sau la începutul știrii, în funcție de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „SURSA: Prahova Online”, cu link către site-ul www.prahovaonline.ro.

În cazul în care materialul este preluat de Prahova Online de la furnizorii săi de informații, se va menționa și această sursă.

d) În cazul în care utilizatorul constată că un material publicat pe site-ul www.prahovaonline.ro încalcă drepturile de autor sau orice alte drepturi, este rugat să sesizeze acest fapt printr-un mesaj trimis către Prahova Online.

e) Prahova Online, logo-ul Prahova Online și www.prahovaonline.ro aparțin Prahova Online, niciuna dintre ele neputând fi utilizată fără acordul scris al Prahova Online.

 1. LIMITAREA RĂSPUNDERII

a) Toate informațiile publicate pe site-ul www.prahovaonline.ro sunt transmise de către Prahova Online și de către furnizorii săi de informații. Acest site furnizează instrumente de informare, dar nu oferă sfaturi și nici nu face recomandări referitoare la anumite instrumente financiare, servicii sau produse.

b) Datorită numărului mare de surse de obținere a informațiilor pot exista întârzieri, omisiuni sau inexactități în informațiile și în serviciile oferite de Prahova Online.

c) Prahova Online și furnizorii săi de informații nu oferă garanții privind acuratețea, succesiunea, integralitatea, integritatea, actualitatea sau potrivirea pentru un anume scop a informațiilor oferite pe site.

d) Prahova Online și furnizorii săi de informații nu răspund pentru erorile, inexactitățile sau întârzierile în furnizarea conținutului oferit de site și nici pentru orice acțiune care se bazează pe acest conținut. Prahova Online își declină orice responsabilitate privind garantarea acurateții conținutului site-ului sau a felului în care informația servește anumitor scopuri.

e) Utilizatorul site-ului este singurul responsabil atât față de terți, cât și față de Prahova Online în legătură cu accesarea, utilizarea și exploatarea informațiilor publicate pe site.

f) Prahova Online nu răspunde față de utilizatori și nici față de terți pentru eventualele prejudicii, litigii existente, născute ori izvorâte în legătură cu/din copierea, stocarea, modificarea ori transferarea întregului ori a unei părți din informațiile publicate pe site.

g) Încălcarea termenilor și a condițiilor din prezentul document atrage răspunderea juridică a utilizatorilor, persoane fizice sau juridice, conform legislației în vigoare.

 1. PROTECȚIA DATELOR

a) Prahova Online prelucrează date cu caracter personal ale utilizatorilor care se abonează la serviciile de știri sau la alertele de știri, a celor care transmit feedback-uri către Prahova Online, precum și a celor care recomandă unor terți articole publicate pe site (utilizând opțiunea „trimite link-ul unui prieten prin e-mail”).

b) Utilizatorii care s-au înregistrat pentru primirea alertelor de știri au posibilitatea de a se dezabona în momentul în care nu doresc să le mai primească.

c) Prahova Online ia toate măsurile de securitate pentru a asigura confidențialitatea și protecția datelor și a informațiilor cu caracter personal ale utilizatorilor.

d) Utilizatorii beneficiază de dreptul de acces la datele prelucrate, de intervenție asupra acestora, de dreptul de a se opune prelucrării și de a solicita ștergerea datelor și de celelalte drepturi prevăzute de Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

e) Prahova Online nu cere utilizatorilor săi informații personale prin intermediul unei corespondențe nesolicitate de aceștia. Orice tip de corespondență care oferă sfaturi financiare sau orice mesaj nesolicitat prin care se solicită divulgarea de informații personale trebuie considerat un fals și raportat către Prahova Online prin intermediul formularului de feedback accesibil pe site.

f) Site-ul www.prahovaonline.ro folosește cookie-uri pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu conțin niciun fel de date personale ale utilizatorilor și nu prezintă risc în cazul în care sunt interceptate de terțe părți.

g) Prahova Online stochează și utilizează adresele IP pentru administrarea site-ului, colectarea de informații, urmărirea mișcărilor utilizatorilor și în scopuri statistice pentru uzul intern. Adresele IP nu au nicio legătură cu informațiile personale ale utilizatorilor.

 1. TERMENII ȘI CONDIȚIILE DE UTILIZARE A SECȚIUNII DE COMENTARII PE site-ul www.prahovaonline.ro

Utilizarea sau accesarea secțiunii de comentarii de pe site-ul www.prahovaonline.ro reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii și condițiile Prahova Online, termenii și condițiile impuse de Facebook și de administratorii paginii de Facebook Prahova Online, inclusiv dreptul de a utiliza și distribui conținut / comentarii pe site-urile noastre web, servicii și produse Prahova Online.

Prahova Online nu este responsabilă pentru declarațiile sau opiniile exprimate de terțe persoane în secțiunea de Comentarii.

Prahova Online își rezervă dreptul să șteargă oricare dintre comentariile înscrise pe această pagină, fără vreo notificare prealabilă. Vor fi șterse comentariile pentru:

 • Conținut considerat abuziv, amenințător, agresiv, hărțuitor sau care ar putea încălca drepturile altor persoane (drepturile garantate de Constituția României).
 • Conținut defăimător, jignitor, obscen, vulgar, care descrie sau instigă la acte de violență sau ilegale.
 • Conținut prin care se exprimă ura față de alții, prin care se instigă la discriminare de orice fel (referiri la religie, rasă/etnie, sex, naționalitate sau convingeri politice).
 • Upload-ul, atașarea sau distribuirea pe pagina de Facebook a Prahova Online de link-uri, fișiere care conțin software și alte materiale protejate de legile referitoare la proprietatea intelectuală, atunci când utilizatorul respectiv nu deține drepturile corespunzătoare.
 • Upload-ul, atașarea sau distribuirea unor fișiere care conțin viruși, a unor fișiere corupte sau alte tipuri similare de software.
 • Oferte sau solicitări comerciale, mesaje de e-mail nesolicitate (spam), publicitate fără acordul administratorilor paginii de Facebook Prahova Online sau cereri pentru donații.

Această politică poate fi modificată în orice moment.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi: